Elke training is een MIDDEL en geen DOEL

The UP movement biedt incompany trainingen op het gebied van Communicatie, Cultuur, Leiderschap en Teamontwikkeling.

Elke training is voor ons een middel om een doel te bereiken. Wij starten daarom altijd om de gewenste resultaten en doelen met elkaar te bespreken. Ook de huidige situatie van een team bespreken we in de briefing. Op basis daarvan maken wij een voorstel op maat hoe wij voor jullie team blijvende resultaten kunnen behalen.

Hieronder vind je ter inspiratie in alfabetische volgorde een overzicht van de trainingen die wij kunnen faciliteren. Doe gerust wat inspiratie op.

We staan klaar om te sparren over de resultaten die jij met jouw team wilt bereiken. Neem gerust contact met ons op, dan denken we graag met je mee.

Overzicht van onze incompany trainingen

Hieronder geven we een impressie van de onderwerpen waarover wij al meer dan 10 jaar trainingen verzorgen. In elke training focussen wij ons op het versterken van ieder zijn authentieke stijl en het bieden van praktisch toepasbare handvatten om de opgedane inzichten ook écht te gaan toepassen in de praktijk en te zorgen voor blijvende gedragsverandering. En onze aanpak is toepasbaar op diverse thema’s.

Communicatie

 • Communiceer vanuit je Kracht
  Goede communicatie is cruciaal in elke samenwerking. Met praktische vaardigheden én inzicht in je eigen communicatiestijl is deze training een must-have voor elk team wat effectiever en professioneler wilt samenwerken.
 • DISC sessie
  Waardeer elkaars overeenkomsten en verschillen aan de hand van ieder zijn persoonlijke voorkeursstijl in gedrag en communicatie. lees meer >>
 • Training adviesvaardigheden 
  Leer stevig in je schoenen staan én flexibel mee te bewegen. Resultaat van deze training is dat adviseurs met meer rust en zelfvertrouwen, meer impact en resultaten behalen. lees meer >>
 • Feedback training 
  Vergroot de motivatie en verlaag de drempels om feedback te geven. Mét blijvende gedragsverandering. Vergroot het zelfvertrouwen van je team  en krijg meer zelfinzicht. lees meer >>
 • Effectief vergaderen 
  Met deze training vergroot je de verantwoordelijkheid van ieder teamlid. Om zo tot een effectieve en energieke (online) vergadering te komen. Krijg praktische handvatten om een optimaal resultaat te behalen. lees meer >>

Cultuur

 • Bouw een Groeicultuur 
  Wil je echt een versnelling? Kies dan voor een cultuur waarin je met elkaar bewust bezig bent om elke dag te leren en te groeien. En supporten & challengen teamleden onderling elkaar in hun groei en ontwikkeling.
 • Doorleef de Kernwaarden 
  Passen jullie kernwaarden nog bij het bedrijf waar jullie voor staan? In deze interactieve sessie gaan we op speelse manier aan de slag met de kernwaarden. En zorgen we dat de kernwaarden worden doorleefd in het team.
 • Versterk het Vertrouwen
  Vertrouwen staat aan de basis van teamontwikkeling. Bouw aan het fundament van je team, zodat je met elkaar betere resultaten kunt behalen.
 • Vergroot het LEF 
  Heb je het lef om deze sessie te doen?! Voor vernieuwing en innovatie binnen de organisatie, voor versnelling op alle fronten.

Leiderschap

 • Authentiek leiderschap 
  Door het vergroten van je zelfkennis en het krijgen van handvatten kan jij je leiderschapsrol effectiever invullen. Je bent zelfverzekerder en maakt meer impact, op de manier die het beste bij jou past.
 • Bouw een vitaal team 
  Met meer zelfvertrouwen een vitaal team bouwen en daarover in gesprek gaan met je team aan de hand van de vier verschillende aspecten van vitaliteit: fysiek, mentaal, emotioneel en bevlogenheid.
 • Leidinggeven aan groei 
  In een snelgroeiend bedrijf veranderen rollen en verantwoordelijkheden vaak. Leidinggevenden zijn cruciaal voor de verdere groei van het bedrijf. Goede begeleiding van deze vaak ook jonge doelgroep is dan belangrijk.

Teams

 • Team APK 
  Regelmatig écht stilstaan met je team, is de sleutel om vooruit te komen. Bewust successen vieren en ook kijken welke ineffectieve patronen er in het team zitten en die jullie weerhouden om nog betere resultaten te behalen. Na deze sessie kunnen jullie weer volop vooruit met het team.
 • High performing team 
  Beklim de ladder van high performing teams. We kijken goed waar jullie team nu staat en wat voor jullie team een goede vervolgstap is.
 • Vergroot jouw SUPER power
  Aan de hand van de metafoor van superhelden, kijken we naar de kwaliteiten van ieder teamlid. Een energieke en interactieve sessie.

We staan klaar om te sparren over de resultaten die jij met jouw team wilt bereiken. Neem gerust contact met ons op, dan denken we graag met je mee over doelen, inhoud en opzet en maken we een voorstel op maat voor jullie team.

Wij kunnen deze inhoudelijke onderwerpen in uiteenlopende sessies aanbieden, passend bij het doel. Bekijk hier de diverse mogelijkheden.

Blijvende gedragsverandering

Het is ons doel om in zo’n kort mogelijke tijd een blijvend resultaat te behalen. Wij beseffen dat elk uur wat je besteed aan een training een dubbele investering vraagt. Naast de investering van de training, is elk niet gewerkt uur ook kostbaar voor het team. Belangrijk dus dat het een investering is met een goed rendement. Wat ons onderscheid?

 • Wij zorgen voor blijvende gedragsverandering met ons unieke 5-stappen-model.
 • Wij bieden een combinatie van praktische handvatten en het vergroten van het zelfinzicht.

Training in meerdere korte sessies

Echte gedragsverandering vindt plaats in de praktijk tijdens het werk en niet tijdens een trainingsdag. Ook kost het aanleren van nieuw gedrag tijd en is dus onmogelijk om in één dag te bereiken. Door een trainingsdag van 8 uur ‘op te knippen’ in meerdere korte sessies, bereik je een beter resultaat. Zie als voorbeeld de visuele trajectaanpak die hiernaast staat.

We faciliteren als het ware korte ‘leerloops’ van het opdoen van kennis en ervaring tijdens de training om daar vervolgens in de praktijk mee te experimenteren. In een nieuwe sessie vieren we successen en leren we van de praktijkervaring: wanneer lukte het wel om feedback te geven en wanneer ook nog niet? We bouwen daar weer op voort om zo met elkaar blijvende resultaten te behalen.

Martine, Rebekka, Hilde, Carolien, Robin en Maaike

Trainers

The UP movement werkt met diverse senior trainers in een netwerk. Zo hebben we de flexibiliteit om één of meerdere trainers te kiezen die goed aansluiten bij jullie organisatie.

Alle trainers hebben een (team)coach achtergrond en hebben daardoor oog voor de onderlinge dynamiek en patronen in het team én voor het helpen vergroten van het zelfinzicht bij elk teamlid. Op deze manier bieden we ook tijdens de sessie 100% maatwerk om met elkaar het beste resultaat te behalen.

De trainers zijn in staat om snel een vertrouwde sfeer neer te zetten en weten dynamisch mee te bewegen met de behoefte van de groep, maar wel altijd met het resultaat voor ogen.