Stop Wasting Unique Potential

The UP Movement wil een bijdrage leveren aan een mooiere wereld. Hoe wij dat doen? Wij zetten graag onze expertise in om de versnellingskracht van die organisaties te vergroten.

We are in this Together

Wij gaan graag lange termijn relaties aan. We zijn betrokken en toegewijd om met elkaar een goed resultaat te behalen en zetten altijd net dat stapje extra.

Wij bieden een unieke combinatie van expertise op het gebied van team- en organisatieontwikkeling en hebben daarbij altijd de focus op de unieke bijdrage van ieder individu. We weten snel een omgeving te creëren die vertrouwen biedt en ruimte geeft. En vanuit verdiepend persoonlijk inzicht geven we praktische handvatten die je direct kunt toepassen.

Maak kennis met:

Martine is initatiefneemster van The UP Movement, is 43 jaar, moeder van twee prachtige dochters en vrouw van een creatieve duizendpoot.

Hoe is het met je eigen ‘Unieke Potentie’?

Het werken aan je Unieke Potentie is nooit klaar! Ik ben zelf ook nog altijd bezig met het vergroten van mijn bewustzijn, zodat ik ook mijn toegevoegde waarde kan blijven vergroten. Ik kan ook echt genieten van het proces van groei. Zowel van het ongemak en de valkuilen waar je in kunt stappen en waar je je bewust van kan worden. En ook van de momenten dat er ‘kwartjes vallen’ en je een nieuw inzicht opdoet. Ik hoop dat ik in mijn hele leven nog deze kwartjes hoor blijven vallen!

Vertel eens over één van die kwartjes?

Ik heb aan het begin van mijn carrière gewerkt als interimmer en adviseur. Ik werkte als interimmer. En ik had de overtuiging dat ik als dè expert, dus ook alles ‘moest’ weten. Als ‘t ging over marketingtermen die ik niet kende, blufte ik me er vaak doorheen. Vervolgens maakte ik me wel zorgen wanneer men mijn ‘luchtkasteel’ zou doorprikken. Ik realiseerde me dat ik veel kostbare energie verspilde om mijn masker op te houden. Allemaal energie die ik niet kon besteden om van waarde te zijn voor de organisatie.

Kun je iets vertellen over jouw werkervaring?

Aan het begin van mijn loopbaan heb ik veel organisaties begeleid bij veranderingen vanuit een rol als interimmer en extern communicatie adviseur. Ik was altijd bezig om de mens in zijn kracht te zetten. En daar wilde ik mij op focussen. Het avontuur van het ondernemerschap is 7 jaar geleden gestart toen ik me heb aangesloten bij TalentFirst. Ik heb mijn rugzak gevuld met zeer diverse methoden, technieken en ervaringen.

Met The UP Movement breng ik nu beide expertises samen door te focussen op ‘de mens in een veranderende organisatie’. Een organisatie kan namelijk pas echt succesvol zijn als ieder individu tot zijn recht komt.

Wat is een belangrijk thema voor jou?

Ik heb zelf ervaren dat een werkomgeving je kan ‘maken’ of ‘breken’. Ik heb mogen werken met mensen die mij veel ruimte en vertrouwen gaven. Hierdoor kreeg ik vleugels om regelmatig in het diepe te springen en nieuwe dingen te doen. Dat maakte dat ik snel kon groeien en mezelf kon ontwikkelen. Aan de andere kant heb ik ook ervaren hoe het voelt als je klein wordt gehouden. Ik werd voorzichtiger, was banger om fouten te maken en sprak me minder uit.

In programma’s die ik de laatste jaren heb mogen leiden, streef ik altijd naar maximale vertrouwen en veiligheid om ook voor de mensen met wie ik werk een ‘supporter’ te zijn.

Met The UP Movement werken we vanuit verschillende samenwerkingen om met elkaar meer van betekenis te kunnen zijn. The UP Movement is betrokken bij TalentFirst en De Corporate Kantelaars.