Unlock
Leadership Power

Leiderschapstrainingen voor blijvende gedragsverandering

Unlock
Leadership
Power

Leiderschapstrainingen
voor blijvende gedragsverandering

Leiderschapstrainingen

Leiderschapsontwikkeling is een vliegwiel voor je bedrijf. Een leiderschapstraject zorgt altijd voor meer zelfvertrouwen bij de leidinggevenden. Meer zelfvertrouwen leidt tot meer rust. En als je als leidinggevende meer rust uitstraalt, dan komt er ook meer rust in het team, hoe groot de onrust of chaos soms ook is. Vanuit deze rust in het team maak je met elkaar betere keuzes en bereik je meer impact. Op deze manier draagt het investeren in leiderschap bij aan betere resultaten en meer werkplezier. Als de leidinggevende groeit, groeit ook het hele team.

In de afgelopen 10 jaar heb ik diverse leiderschapstrajecten mogen begeleiden: Zoals een jaarprogramma van 60 deelnemers bij een grote bank of een traject binnen een Holacracy georganiseerd bedrijf wat weer heel eigen leiderschapsvaardigheden vraagt.

Ook bij de ontwikkeling van leiderschapstrajecten starten we altijd vanuit het doel wat je wilt bereiken en maken we helder hoe een leiderschapstraject hieraan kan bijdragen. Ook vergroten we het eigenaarschap van de deelnemers door het traject in co-creatie te ontwikkelen, waardoor de commitment altijd hoog ligt.

Hieronder vind je wat inspiratie van leiderschapstrainingen. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Dan denken wij graag mee hoe in jouw bedrijf leiderschapsontwikkeling ook een vliegwiel kan zijn.

Meer weten?

Lees hieronder over de verschillende maatwerk leiderschapstrainingen die wij bieden. Of bekijk ons 5-stappen-maatwerk-aanpak. je kunt natuurlijk ook altijd jullie uitdaging op het gebied van leiderschap aan ons voorleggen, dan denken we graag vrijblijvend mee.

Een selectie van onze maatwerk trainingen

Leidinggeven aan groei

Als een bedrijf snel groeit, dan krijgen teamleden snel nieuwe rollen en meer verantwoordelijkheden en vaak ook de verantwoordelijkheid voor een team. Veel leidinggevenden zijn daardoor nog jong als ze voor het eerst de leiding krijgen over een team. Deze leidinggevenden zijn cruciaal voor de stabiele verdere groei van het bedrijf, terwijl ze vaak nog zoekende zijn in hun rol. Goede begeleiding in deze fase is cruciaal.
Wij ontwikkelen incompany leiderschapstrajecten op maat waarbij het authentiek leiderschap wordt versterkt en praktische handvatten worden aangeleerd. Ook draagt een dergelijk traject bij aan een sterke onderlinge band, waardoor de leidinggevenden elkaar ook na de training weten te vinden en elkaar te helpen in hun rol. 

Authentiek Leiderschap

Wat ons betreft is er niet één manier hoe je het beste leiding kunt geven. Juist het doen op een manier die het beste bij jou past, zorgt ervoor dat je een leider met impact bent. Het vergroten van de zelfkennis staat aan de basis voor authentieke leiderschap. Hiervoor werken we met o.a. met analyse instrumenten. Diverse leiderschapsmodellen geven handvatten hoe de leiderschapsrol effectief ingevuld kan worden en aan de hand van cases vertalen we deze handvatten direct naar de praktijk.
Van een korte boost, een leiderschaps-journey tot een langer programma, onze ervaring is divers en maken het programma op maat. Resultaat: Leidinggevenden zijn zelfverzekerder en kunnen met meer rust meer impact bereiken in hun team en in de organisatie.

Bouw een vitaal team

Vitaliteit is een actueel onderwerp. Hoe maak jij vitaliteit bespreekbaar in je team? Veel leidinggevenden vinden dit lastig. Hoe doe je dat zonder je teveel te bemoeien met je teamleden? En hoe ga je ermee om als je zelf ook niet altijd vitale keuzes maakt?

Het is belangrijk om over deze persoonlijke drempels te komen, want op tijd hierover met je teamleden in gesprek gaan, kan overbelasting, burn-out of bore-out voorkomen.

Resultaat van deze training is dat leidinggevenden met meer zelfvertrouwen het gesprek over vitaliteit aangaan in het team en dat ze meer kennis hebben over de vier verschillende aspecten van vitaliteit: fysiek, mentaal, emotioneel en bevlogenheid. 

Trainers

The UP movement werkt met diverse senior trainers in een netwerk. Zo hebben we de flexibiliteit om één of meerdere trainers te kiezen die goed aansluiten bij jullie organisatie.

Alle trainers hebben een (team)coach achtergrond en hebben daardoor oog voor de onderlinge dynamiek en patronen in het team én voor het helpen vergroten van het zelfinzicht bij elk teamlid. Op deze manier bieden we ook tijdens de sessie 100% maatwerk om met elkaar het beste resultaat te behalen.

De trainers zijn in staat om snel een vertrouwde sfeer neer te zetten en weten dynamisch mee te bewegen met de behoefte van de groep, maar wel altijd met het resultaat voor ogen.

Martine, Rebekka, Hilde, Carolien, Robin en Maaike