Training
adviesvaardigheden

voor blijvende gedragsverandering

Stevig in je schoenen, en flexibel meebewegen

Adviseurs hebben een belangrijke rol bij vernieuwing en innovatie in bedrijven. Ze staan vaak midden in alle impactvolle ontwikkelingen en geven daarmee een impuls aan de groei.

En, we weten allemaal dat verandering vaak weerstand oproept.
Dat er stakeholders zijn met verschillende belangen.
Dat verandering om lef vraagt om dingen op een andere manier te doen.
En dat adviestrajecten bijna altijd  gaan over gedragsverandering.

Deze combinatie van dynamieken vraagt dat je als adviseur stevig in je schoenen moet staan en tegelijkertijd heel flexibel en wendbaar moet zijn. Een uitdagende rol, die na het volgen van deze training met meer resultaat, meer rust en daarmee meer impact gedaan wordt.

Aanpak

Iedere adviseur heeft een unieke combinatie van kwaliteiten, talenten, eigenschappen en ook van mogelijke belemmeringen en valkuilen. Daarom werken wij in trainingen altijd vanuit het versterken van ieder zijn authentieke kracht. Dat betekent: De natuurlijke stijl versterken en de persoonlijke valkuilen verkleinen 

Elke adviseur heeft zijn persoonlijke uitdagingen om te groeien. Onze aanpak biedt voldoende ruimte om in een groepstraining ook te focussen op ieder zijn persoonlijke uitdagingen en leerdoelen. De training biedt een combinatie van het vergroten van het zelfinzicht en het bieden van praktische handvatten en vaardigheden om direct te kunnen toepassen in de praktijk.

Samen leren is de beste teambuilding
Doordat je deze training als team volgt, groei je niet alleen als individu, maar wordt ook de teambuilding en het onderling vertrouwen in het team versterkt. Een win-win situatie.

In de training doorlopen we de 5 successtappen voor blijvende verandering. Lees meer over onze aanpak.

Referentie

Transplantatie Stichting
De Nederlandse Transplantatie Stichting groeit in omvang en in complexiteit. Het team van bedrijfsvoering adviseert de organisatie op uiteenlopende expertises en zij wilden met de adviseurs een impuls geven aan deze verandering in de organisatie en daarmee een sneeuwbal effect bereiken en hebben daarom deze training gevolgd.

Ervaringen van deelnemers:

  • “De training heeft bijgedragen aan teambuilding en bonding. Verder kregen we modellen aangereikt die leiden tot meer zelfinzicht. Het onderling delen van die inzichten vond ik waardevol.”
  • “Martine zorgde voor een veilige en uitnodigende sfeer: ik merkte dat iedereen volop meedeed.”
  • “Ik vond het een prettige training met een goede balans tussen theorie en praktijk. De beeldende voorbeelden, oneliners, leestips, interactie, powerpoints en praktische oefeningen zorgen ervoor dat e.e.a. beter blijft hangen. Ook vind ik Martine een prettige trainster mede door haar duidelijke en heldere manier van vertellen.”

Resultaat

Na de training kunnen de adviseurs met meer zelfvertrouwen op hun authentieke wijze meer impact bereiken. Zij kunnen daardoor: 

  • Krachtiger optreden
  • Gestructureerde adviezen geven
  • De balans bewaken tussen meebewegen met wensen van de (interne) klant én achter je eigen advies staan
  • De praktische handvatten inzetten om te zorgen voor meer impact.

Programma

Met onze maatwerk aanpak komen we tot de beste resultaten.

  • We starten met een vrijblijvende gesprek waarin we het doel bespreken en inzoomen op jullie team.
  • Daarna krijg je een concreet voorstel voor programma en investering.
  • Na afstemming en akkoord plannen we de data, tijden en locatie.


Met onderstaande bouwstenen zorgen we voor een training met blijvend resultaat:
-> start met kick-off sessie
Een korte sessie waarbij de deelnemers met elkaar in gesprek gaan, zodat iedereen persoonlijk doorleeft: Waar loop ik tegenaan in mijn werk als adviseur? Wat levert het jezelf, het team en de organisatie op als je groeit in je rol? Wat is belangrijk in de training? Die sessie zorgt ervoor dat vanaf dat moment de deelnemers al ‘aan’ staan en al anders naar hun werk zullen kijken. Het bewustzijn is daarmee vergroot. Daarnaast bepalen we op basis van de input uit de sessie ook de definitieve inhoud van de training. 


-> Een persoonlijke intake
Elke deelnemer vult een persoonlijke intake in, waarin o.a. het persoonlijk leerdoel wordt geformuleerd.
Eventueel kan de intake in een kort 1-op-1-gesprek besproken worden. Zie dit als mini-coachmoment. Het zorgt voor meer verdieping ook eventueel op onderliggende thema’s die een rol kunnen spelen in het adviseren. Ook zorgt het ervoor dat de trainer het team goed leert kennen en daarmee ook in de training gerichte input en feedback kan geven.

– > Impactvolle trainingsdag
Op basis van alle input wordt de trainingsdag op maat gemaakt. Gedurende deze dag werken we met uiteenlopende werkvormen. Belangrijk is dat er voldoende vertrouwen en veiligheid is in de groep, want leren betekent ook fouten durven maken en je kwetsbaar opstellen. Ook werken we met een aantal praktische modellen waarmee je direct mee aan de slag kunt. We gaan actief oefenen en aan het einde van de dag zal elke deelnemer een paar concrete acties hebben geformuleerd.
Daarnaast geloven wij dat je het meeste leert in een ontspannen sfeer met voldoende luchtigheid en humor en werken wij ook vanuit de waarderende aanpak: versterken van wat al goed gaat en ook kijken hoe je je talenten kunt inzetten om mogelijke valkuilen te verkleinen.

-> Recap-sessie
Na zo’n 3 tot 4 weken plannen we vaak een laatste korte sessie. Groei en ontwikkeling gaan zo subtiel dat je vaak zelf niet goed kunt zien wat je nu wel en niet voor resultaten hebt behaald. Door hier bewust tijd voor in te bouwen, zien deelnemers vaak dat ze veel grotere stappen hebben gemaakt dan ze zelf eigenlijk dachten. Dat geeft een boost in het zelfvertrouwen en ook in de motivatie om nog meer stappen te zetten. We staan stil bij: Wat gaat al goed? En waar zou het nog beter kunnen? Ook kunnen we nog wat puntjes op de ‘i’ zetten en nieuwe acties formuleren. 


-> Intervisie
Uiteindelijk wil je dat het verbeteren van je adviesvaardigheden continu onderdeel wordt van het dagelijks werk. Een zeer beproefde methode is het delen van ervaringen en cases in een intervisie setting. Een intervisie kan in eerste instantie door ons worden begeleid, om de deelnemers de handvatten hiervoor aan te leren, waardoor het team het daarna zelfstandig kan voortzetten.

We staan klaar om te sparren over de resultaten die jij met jouw team wilt bereiken. Neem gerust contact met ons op, dan denken we graag met je mee.

Trainers

The UP movement werkt met diverse senior trainers in een netwerk. Zo hebben we de flexibiliteit om één of meerdere trainers te kiezen die goed aansluiten bij jullie organisatie.

Alle trainers hebben een (team)coach achtergrond en hebben daardoor oog voor de onderlinge dynamiek en patronen in het team én voor het helpen vergroten van het zelfinzicht bij elk teamlid. Op deze manier bieden we ook tijdens de sessie 100% maatwerk om met elkaar het beste resultaat te behalen.

De trainers zijn in staat om snel een vertrouwde sfeer neer te zetten en weten dynamisch mee te bewegen met de behoefte van de groep, maar wel altijd met het resultaat voor ogen.

Martine, Rebekka, Hilde, Carolien, Robin en Maaike

Offerte

Voornaam:*(Vereist)
Achternaam:*(Vereist)
Bedrijf:
Ik heb interesse in:
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

(*) verplichte velden