DISC Training

voor blijvende gedragsverandering

Meer inzicht én betere samenwerking

Zoek je een verbindende en verdiepende teambuilding activiteit? Dan is een DISC sessie een heel waardevolle invulling. Op een speelse en laagdrempelige manier leren de teamleden elkaar beter kennen. Ze leren zowel elkaars talenten als mogelijke valkuilen. Door de gemeenschappelijke taal die deze analyse biedt, wordt het laagdrempeliger om over onderlinge samenwerking en communicatie in gesprek te gaan.

Daarnaast werkt deze DISC analyse ook in situaties waarin er veel frictie is tussen collega’s of tussen jou en je teamleden. Dat kan frustrerend zijn en veel tijd en energie kosten zonder dat je dichter bij elkaar komt. Maandenlange irritaties kunnen vaak snel opgehelderd worden na het zien van elkaars profielen. Ook geven de analyses concrete handvatten om makkelijker met elkaar samen te werken en te communiceren.

Door de DISC stijl te kennen van je teamleden, ken je ieder zijn of haar persoonlijke handleiding. We kennen allemaal wel dat je met de ene collega aan één woord genoeg hebt om elkaar te begrijpen en dat je met de andere collega continu op elkaars rode knoppen drukt. Ook al spreken we dezelfde taal, het is dan alsof je Russisch en Chinees met elkaar spreekt. Vaak zijn veel van deze dynamieken terug te voeren op een verschil in je profiel.

Door aan de slag te gaan met het inzicht in elkaars DISC profiel kun je op een positieve manier gebruik maken van de verschillende voorkeursstijlen van het team en daarmee de impact van het team vergroten.

Het inzetten van een dergelijk persoonlijkheidsprofiel is voor ons altijd een middel en geen doel op zich. Welke doelen kun je bereiken met deze DISC training?

 • Het inzetten bij groei en ontwikkeling van het team
 • Het verbeteren van onderlinge communicatie en samenwerking
 • Het zorgt voor een gemeenschappelijke taal om de overeenkomsten en verschillen tussen teamleden beter te begrijpen en te bespreken. 
 • Het vergroten van persoonlijke effectiviteit en inzicht in je authentieke stijl.
 • Het gerichter inzetten van teamleden op specifieke rollen en taken.
 • Het duurzaam verbeteren van praktische vaardigheden op een authentieke manier

Aanpak

Een DISC analyse geeft veel inzicht, maar met inzicht alleen verandert er niets. Juist de vertaling van deze inzichten naar de dagelijkse praktijk en de onderlinge samenwerking, maken deze instrumenten waardevol.

De DISC methodiek geeft concrete handvatten en inzichten om ieder zijn voorkeursstijl beter te snappen en van daaruit soepeler met elkaar te kunnen samenwerken.

In de training doorlopen we de 5 successtappen voor blijvende verandering. Lees meer over onze aanpak.

Referentie

Tony Chocolonely
Als onderdeel van de Typical Tony’s Tijd, het onboarding programma van Tony’s Chocolonely krijgen alle nieuwe collega’s een DISC analyse en een persoonlijk coachgesprek over deze analyse.
Op deze manier wordt het inzicht in je eigen profiel en het kennen van elkaars profielen echt onderdeel van Tony’s Way of Working. Ook worden regelmatig teamsessies gehouden, waarin de profielen en de onderlinge dynamiek met elkaar verder wordt uitgediept.
In alles wat Tony’s Chocolonely doet, is Raise the Bar het uitgangspunt. En daar draagt deze analyse ook aan bij. Hoe beter je jezelf kent, hoe groter je toegevoegde waarde kan zijn.

Ervaringen van een deelnemers:

 • In de tijd dat ik bij Tony’s Chocolonely werkte heb ik veel met Martine samengewerkt. Ze heeft Tony’s geholpen met persoonlijke coaching, teamcoaching en het opzetten en begeleiden van trainingstrajecten voor de hele organisatie. Martine stelt altijd de juiste vragen en creëert een hele fijne en veilige omgeving waar mensen zich durven uit te spreken. Heel blij mee!
 • Martine heeft een fijne energie waardoor je je snel bij haar op je gemak voelt. Ze voelt groepen feilloos en creëert hiermee een veilige omgeving. Door het stellen van de juiste vragen weet ze de vinger op de zere plek te leggen.
 • Leuk om via verschillende voorbeelden erachter te komen wat bepaalde situaties met mij als persoon doen. Na het gesprek direct situaties herkend waarbij ik mijn eigen handelen en dat van andere beter kan plaatsen.
 • Martine is een hele fijne coach en trainer die erg goed weet hoe ze een DISC sessie moet leiden. Ik voelde mij daardoor erg comfortabel en kon open en eerlijk zijn.

Resultaat

Na de DISC training:

 • Hebben alle teamleden een persoonlijke manual met een ‘handleiding’ van ieder teamlid.
 • Kan de verdeling van rollen of taken in een team beter worden afgestemd op de talenten van elk teamlid, waardoor je als team effectiever wordt.
 • Heeft het team elkaar beter leren kennen aan de hand van ieders profiel.
 • Weet het team beter hoe zij de verschillen en overeenkomsten in de profielen krachtig kunnen benutten.
 • Heeft het team concrete handvatten hoe zij onderlinge frictie of onduidelijkheid kunnen voorkomen of oplossen.
 • Hebben de teamleden meer inzicht in hun talenten en hun valkuilen, waardoor hun persoonlijke effectiviteit is toegenomen.

Programma

De investering in een DISC analyse is wat ons betreft iets wat je voor de lange termijn doet en wat vervolgens een rode draad vormt in teamontwikkeling en het verbeteren van de onderlinge communicatie en samenwerking. 

Bouwstenen van een DISC training:

 • Alle teamleden vullen op hun eigen tijd de online analyse in
 • Op basis daarvan wordt een uitgebreide rapportage van ruim 20 pagina’s gemaakt met concrete handvatten en inzichten om direct toe te passen.
 • We adviseren om de rapporten in een persoonlijk gesprek te bespreken. We bieden in dat gesprek naast de diepgang, direct ook de praktische vertaling: wat ga je er morgen mee doen?
 • Ook wordt er een teamwiel gemaakt met een overview van alle profielen, zodat de krachten en valkuilen van het hele team snel inzichtelijk zijn.
 • Tijdens een teamdag kun je ook met elkaar fysiek in het teamwiel gaan staan, wat vaak heel verhelderend is.
 • Aan het einde van de training maken we altijd de stap om de inzichten concreet toe te passen in het werk en in de samenwerking.


Additioneel:
Naast de DISC analyse die inzicht geeft in de gedragsvoorkeuren en communicatiestijl, werken wij ook met de dieper liggende Drijfveren Analyse. Deze analyse maakt inzichtelijk waar je energie van krijgt, waar je toegevoegde waarde ligt.
De twee analyse samen geven een completer beeld van elk teamlid.

Wij denken graag met je mee over de voor jullie perfecte combinatie van deze bouwstenen die past bij het doel wat je wilt bereiken.
Neem gerust contact met ons op, dan denken we graag met je mee.

Trainers

The UP movement werkt met diverse senior trainers in een netwerk. Zo hebben we de flexibiliteit om één of meerdere trainers te kiezen die goed aansluiten bij jullie organisatie.

Alle trainers hebben een (team)coach achtergrond en hebben daardoor oog voor de onderlinge dynamiek en patronen in het team én voor het helpen vergroten van het zelfinzicht bij elk teamlid. Op deze manier bieden we ook tijdens de sessie 100% maatwerk om met elkaar het beste resultaat te behalen.

De trainers zijn in staat om snel een vertrouwde sfeer neer te zetten en weten dynamisch mee te bewegen met de behoefte van de groep, maar wel altijd met het resultaat voor ogen.

Martine, Rebekka, Hilde, Carolien, Robin en Maaike

Offerte

Voornaam:*(Vereist)
Achternaam:*(Vereist)
Bedrijf:
Ik heb interesse in:
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

(*) verplichte velden