Training feedback geven & ontvangen

Behaalde resultaten door teams

“Efficiënter werken met minder ruis in de communicatie”

“Meer openheid en eerlijkheid binnen het team”

“Feedback geven zorgt ervoor dat er geen frustraties ophopen”

“Samenwerken i.p.v. tegenwerken”

“Dit bevordert projecten en daarmee de groei van ons bedrijf”

“Ik heb meer zelfvertrouwen om mijn mening te geven”

In 1 minuut over deze training

Hoe wij zorgen voor blijvende gedragsverandering

Het kennen van de feedbackregels, wil nog niet zeggen dat teamleden ook daadwerkelijk feedback gaan geven. Wij hebben de sleutel gevonden die nodig is, zodat teams wél hun gedrag blijvend gaan veranderen. De simpele formule is:

Op het moment dat de drempels om feedback te geven groter zijn dan de motivatie om het wel te doen, zal niemand feedback geven. Hoe goed je de feedback regels ook kent. In alle trainingen hebben wij ondertussen meer dan 50 van deze drempels verzameld.

In de training maken wij het team bewust van die persoonlijke drempels en geven we ook handvatten hoe je deze drempels kunt verlagen.

Daarnaast is motivatie een noodzakelijke voorwaarde voor verandering. In de training gaan we in dialoog wat meer feedback geven gaat opleveren voor ieder teamlid, voor het team en de organisatie.

Als aan deze voorwaarde is gedaan, gaat het veel meer impact hebben als we daarna gaan oefenen met het geven en ontvangen van feedback.

Betere resultaten door trajectaanpak met kort ‘leerloops’
Echte gedragsverandering vindt plaats in de praktijk tijdens het werk. Ook kost het aanleren van nieuw gedrag tijd en het is dus onmogelijk om dat in één dag te bereiken.

Doordat wij een trainingsdag van 8 uur vaak ‘opknippen’ in meerdere korte sessies, bereik je een beter resultaat. Je hebt dan korte ‘leerloops’ van het opdoen van kennis en oefenen tijdens de training en daarna de tijd om te experimenteren in de praktijk. In een nieuwe sessie vieren we successen en leren we van de praktijkervaring: wanneer lukte het wel om feedback te geven en wanneer ook nog niet? We bouwen daar weer op voort om zo met elkaar blijvende resultaten te behalen.

Opzet Training

De huidige situatie van het team is het startpunt van de training. De eerste stap is om met elkaar de gewenste resultaten en de aanpak te bespreken. Op basis daarvan maken wij een vrijblijvend maatwerk voorstel.

Voorbeeldprogramma van feedback training

Kick-off (2 uur)
In deze sessie staat het ‘waarom’ van het traject staat centraal. Wat kan het het team en de organisatie opleveren om regelmatiger feedback te geven? Als de interne motivatie door iedereen doorleeft is, vergroot dat de betrokkenheid bij de training. Pas dan staan teamleden ook echt ‘open’ om nieuwe kennis en tools op te doen.

Deep Dive (4 uur)
In deze deep dive duiken we in praktisch toepasbare handvatten en modellen en staan we ook stil bij de redenen waarom mensen het zo lastig vinden om feedback te geven. Dat inzicht helpt om vervolgens over de drempel te stappen en het toch te doen. Experimenteren, oefenen en doen staan centraal. We sluiten af met concrete actiepunten door elk teamlid om na de training mee te oefenen.

Next Steps (2 uur)
In deze laatste sessie vieren we successen, scherpen we handvatten of modellen nog aan en benoemt het team concrete vervolgacties.

We staan klaar om te sparren over de resultaten die jij met het team wilt bereiken. Neem gerust contact op.

Resultaat

  • Het team doorleeft het belang van feedback geven en de impact die dat op het team en het bedrijf heeft
  • De teamleden hebben handvatten hoe zij het uitspreken en feedback geven kunnen toepassen in het team.
  • Het team heeft een concreet actieplan om daadwerkelijk meer feedback te geven.
  • Het zelfvertrouwen en het lef van je teamleden is vergroot.
  • Elk teamlid heeft meer zelfinzicht hoe zij de drempels om zich niet uit te spreken kan verkleinen
  • Teamleden maken bewust afwegingen welke zaken belangrijk zijn om uit te spreken en welke niet.

Referentie

Tony Chocolonely
Bij Tony’s heerst een positieve cultuur waar het onderlinge vertrouwen hoog is. En ondanks dat één van de kernwaarden kritisch is, waren veel Tony’s vaak toch nog terughoudend om zich uit te spreken en feedback te geven. In korte tijd hebben alle teams het traject doorlopen en kennis gemaakt met Tony’s Handshake, de methode om de uitspreekcultuur te bevorderen. Het traject heeft een zeer goed resultaat gehad, want alle stellingen in hun werkpret enquête  die te maken hebben met vertrouwen, veiligheid en uitspreken waren significant toegenomen.

“In de tijd dat ik bij Tony’s Chocolonely werkte heb ik veel met Martine samengewerkt. Ze heeft Tony’s geholpen met persoonlijke coaching, teamcoaching en het opzetten en begeleiden van trainingstrajecten voor de hele organisatie. Vooral het traject dat we gemaakt hebben omtrent Tony’s feedback cultuur is me altijd bijgebleven omdat het echt heel sterk in elkaar zat en heel goed is geland binnen de organisatie. Martine stelt altijd de juiste vragen en creëert een hele fijne en veilige omgeving waar mensen zich durven uit te spreken. Heel blij mee!”

Great Place to Work
Het team helpt organisaties om een great place to work te worden. Zij werken met een bevlogen team van professionals aan deze mooie missie.
De sleutel voor dit team was om elke vrijdagmiddag een ‘boeman’ sessie te plannen, waarin er ruimte werd gecreëerd om alles wat je nog wilde uitspreken dat nog voor het weekend te doen. Door het woord ‘boeman’ te gebruiken werd de humor toegevoegd aan deze sessies, zodat de drempel juist eerder werd verlaagd. Kleine frustraties krijgen zo niet meer de kans om op te hopen en elk gesprek zorgt voor meer onderling begrip waardoor de samenwerking is verbeterd.

een selectie van the UP movement klanten die deze training heeft gevolgd:

Trainer

The UP movement werkt met diverse senior trainers in een netwerk. Zo hebben we de flexibiliteit om één of meerdere trainers te kiezen die goed aansluiten bij jullie organisatie.

Alle trainers hebben een (team)coach achtergrond en hebben daardoor oog voor de onderlinge dynamiek en patronen in het team én voor het helpen vergroten van het zelfinzicht bij elk teamlid. Op deze manier bieden we ook tijdens de sessie 100% maatwerk om met elkaar het beste resultaat te behalen.

De trainers zijn in staat om snel een vertrouwde sfeer neer te zetten en weten dynamisch mee te bewegen met de behoefte van de groep, maar wel altijd met het resultaat voor ogen.

Martine van den Hoed

Meer informatie?

Vul de gegevens in dan bespreken we de wensen en gewenste resultaten van de feedback training voor jouw team. Op basis van dat gesprek maken we een vrijblijvend maatwerk voorstel.

Voornaam:*(Vereist)
Achternaam:*(Vereist)
Bedrijf:
Ik heb interesse in:
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

(*) verplichte velden

Click here display popup