Drie simpele acties

Als kind vond ik het geweldig om in een nieuw schrift te beginnen. Het schrift heeft nog maagdelijk witte pagina’s, er zitten nog geen vouwen of hoekjes aan en jij hebt zelf de keuze hoe je het schrift gaat gebruiken. Doe je dat op een andere manier dan in je vorige schrift? Met welke kleur schrijf je? Wat zet je voorop het schrift? Alles ligt nog voor je open.

 

Het begin van een nieuw jaar is voor mij zo’n zelfde moment en ik voel nog steeds hetzelfde enthousiasme dat ik als kind ook voelde bij het schrijven in een nieuw schrift. Het nieuwe jaar ligt voor je, vol kansen en mogelijkheden en vol nieuwe ervaringen die op je pad zullen komen. 

En elke keer als ik in een nieuwe schrift was begonnen, werd het na een aantal pagina’s weer wat slordiger, ging ik toch krassen of met verschillende kleuren schrijven. Ook komend jaar zal ik vast weer vervallen in een aantal hardnekkige patronen en dat is ook helemaal ok. 

Deze drie simpele & effectieve acties helpen mij om toch de juiste stappen te zetten:

Do it!
Wil je iets, dan vraagt dat actie. Je kunt er lang over praten of denken, maar ga het maar gewoon doen: sporten, een opleiding, een nieuwe baan, meer vrije tijd…. Just do it! Ook vertellen we onszelf soms hele verhalen waarom dit nu niet het juiste moment is, het is mooi om die verhalen van jezelf te ‘doorzien’ en het vervolgens toch te doen. 

Stop it!
Wil je iets niet meer, dan geldt het tegenovergestelde: stop daar dan mee. Doorzie het patroon waar je inzit en maak de keuze om ermee te stoppen! Een hilarisch filmpje van lang geleden, laat het nog steeds zien hoe simpel het is. 

Fuck it!
Wil je echt authentieke keuzes maken in je leven, dan zul je af en toe iets moeten doen wat buiten de gebaande paden ligt en wat je omgeving wellicht niet snapt. Je echte authentieke ik laten zien, vraagt moed en dan is af en toe een beetje ‘fuck-it-mentaliteit’ een goede support.

Ook met je team kunnen deze drie acties zorgen voor meer impact met elkaar. Welke van deze drie pas jij makkelijk toe? En welke van deze drie zou jouw team meer kunnen gebruiken? Ik nodig je uit om hier eens mee te gaan experimenteren.