KOST HET TIJD OF LEVERT HET TIJD OP?

Een belangrijke vraag: Kost het tijd of levert het tijd op om aan de slag te gaan met feedback en uitspreken? Deze vraag staat altijd centraal in de trajecten die we doen. Als het geloof er niet is dat het wat oplevert, dan moet je er überhaupt niet aan beginnen.

Onze trajecten laten die resultaten zien. 
Wat het oplevert? Lees hier de ervaringen van een paar deelnemers:
“Efficiënter werken met minder ruis in de communicatie”
“Uitspreken zorgt ervoor dat er geen frustraties ophopen”
“Uitspreken zorgt voor voortgang, er blijft minder liggen”
“Samenwerken i.p.v. tegenwerken”
“Dit bevordert projecten en daarmee de groei van ons bedrijf”
“Het biedt mij meer vertrouwen om mijn mening te verkondigen”

Natuurlijk vraagt het tijd om met je team deze vaardigheden te leren en ervaring op te doen. Dat is zo bij elke prestatie die je wilt verbeteren. Het gaat erom of het een positieve business case is. Levert het meer op dan dat het vraagt aan investering. Drie redenen waarom dat zo is:

1. Het is een investering die je snel terugverdient
Alle tijd die verloren gaat aan miscommunicatie en aan zaken die niet zijn uitgesproken, kosten tijd. Teamleden ontvangen elke maand hun salaris voor de gewerkte tijd. Dat betekent dat je dus ook betaalt voor alle tijd die verloren gaat door miscommunicatie, onduidelijkheid en frustraties. Elke maand opnieuw. Dat tikt hard aan. En dat wil je niet. De financiële impact die dat heeft, zie je terug in de animatie die je hiernaast ziet. Met onze trajecten verklein je deze verloren tijd en dus ook deze verspilling. En dan betaal je met plezier het salaris van je team omdat ze maximaal van waarde zijn voor jouw bedrijf.

2. Je kunt gas geven op alle projecten en plannen
Er komt meer op tafel te liggen en dus ligt er automatisch minder onder tafel. Als zaken niet besproken worden, zorgen ze voor een remmende werking op alle plannen en ontwikkelingen. Terwijl je juist wilt versnellen. Uitspreken zorgt voor efficiëntie en grotere vooruitgang. Zo kun je sneller met elkaar al die andere prioriteiten aanpakken. Met de investering in uitspreken geef je gas op al je andere projecten en plannen.

3. Je benut de maximale waarde van je team
Het vraagt vaardigheden om de verschillen in profiel en aanpak van alle teamleden effectief te benutten. Doe je dat niet, dan leidt het tot verwijdering en grote uitdagingen in een team. Doe je dat wel, dan zorgt dat voor synergie: met elkaar kun je meer dan de afzonderlijke teamleden. Het versterken van een uitspreekcultuur geeft teamleden concrete handvatten hoe ze die verschillen in het team effectief kunnen gebruiken. Zo krijgt de toegevoegde waarde van ieder teamlid maximaal de ruimte. Ook geeft het teamleden het vertrouwen om die andere, unieke, stem te laten horen. Juist die unieke stemmen met nieuwe ideeën of briljante oplossingen zijn nodig voor innovatie en vernieuwing van je bedrijf.

Bekijk hieronder welk traject het beste aansluit bij jouw team of neem direct contact met ons op.

Traject 1:

Nu goed aan de slag

€ 4.450,-*

Je wilt nu echt de verandering in je team. Niet slechts één sessie met het team, waarna t team weer doorgaat in de waan van de dag. Maar nu kiezen om duurzame resultaten te behalen met feedback geven en uitspreken. We weten allemaal dat gedragsverandering lastig is. Het is daarom effectiever om een traject op te bouwen uit drie impactvolle. Zo kun je de tijd tussen de sessies ook benutten en met elkaar die verandering bereiken.

Na een intake met 1 of 2 mensen uit het team, starten we met een korte boost sessie van ca. 2 uur met het hele team. Het ‘waarom’ van dit traject staat centraal ‘What’s in it for me’ en voor het team? Dat helder hebben, vergroot de motivatie. Na die eerste sessie hebben we glashelder wat er voor jullie team nodig is. Tijdens de tweede sessie gaan we aan de slag om drempels en obstakels te verkleinen. Hebben we de focus op het opbouwen van onderling vertrouwen? Of juist op de praktische handvatten om het te gaan doen. Deze sessie duurt zo’n 5 à 6 uur. In de afrondende 3e sessie vieren we successen, scherpen we aan en benoemt het team concrete vervolgacties. Dit kan tijdens een bestaand werkoverleg van zo’n 1,5 tot 2 uur. Opdrachten tussen de sessies vergroten de betrokkenheid en resultaten van dit traject.

Plan nu een vrijblijvende intake

martine@theupmovement.nl

* kosten bij team van max. 12 teamleden, excl. btw, catering en locatie

Traject 2:

De puntjes op de ‘i’

€ 2.250,-*

Dit traject is geschikt voor teams die al veel met feedback hebben gedaan. Jullie willen nu de puntjes op de ‘i’ zetten. Wellicht is het uitspreken of feedback geven over bepaalde onderdelen nog spannend of is het te weinig ingebed in de dagelijkse praktijk.

Het traject start met een intake met 1 of 2 mensen uit het team. Tijdens die intake bespreken we waar jullie team al goed in is. Hoe staat het met het vertrouwen in het team? En hoe passen jullie het uitspreken en feedback geven toe in de praktijk. Op basis van jullie input geven wij advies waarin voor jullie team de grootste winst is te behalen. En daar focussen we ons op tijdens één impactvolle teamsessie.

We plannen een datum en overleggen over een geschikte locatie. Tijdens de dag werken we aan het verkleinen van de drempels en daarmee zetten we de puntjes op de i. Aan het einde van de dag benoemt het team concrete acties om te zorgen voor het duurzame resultaat.

plan nu een vrijblijvende intake

martine@theupmovement.nl

* kosten bij team van max. 12 teamleden en excl. btw, catering en locatiekosten