JUIST NU!

Jullie klanten, cliënten of burgers moeten erop kunnen rekenen dat jullie snel en adequaat de dienstverlening aanpassen op de vragen van deze bijzondere tijd. Kortom, er komt veel op jullie af en dat zal de komende tijd alleen maar meer worden. Dat vraagt het uiterste van ons allemaal.

Dat kun je alleen bieden als jullie zelf mentaal fit zijn en een topprestatie kunnen leveren. Ieder als individu, maar zeker ook als team. En dat terwijl je van het ene op het andere moment met je team op afstand werkt. Dat betekent dat je communicatie en samenwerking anders verloopt. Dat is wennen. En tijd om te wennen is er niet.

  • Je mist het om even bij elkaar binnen te lopen.
  • Je mist de non-verbale communciatie, waardoor er sneller miscommunicatie ontstaat.
  • Je mist de sociale momenten en persoonlijke gesprekken, want in online meetings ben je meer gefocused op de inhoud.
  • Mensen ervaren meer stress door alle ontwikkelingen en zijn ook zoekende hoe ze hier goed mee om kunnen gaan. Dat zorgt voor kortere lontjes die ook impact hebben op de communicatie en samenwerking.

En ondanks al die extra obstakels, wordt juist verwacht dat je een topprestatie levert. Dat gaat niet vanzelf, zeker niet als deze situatie nog een tijdje blijft.

Voorkom straks een inhaalslag
Mensen zijn nu letterlijk op hun eigen eilandje aan het werk en daarom is het Juist NU belangrijk om te blijven bouwen aan de verbinding en ontwikkeling van het team. Als je dat nu achterwege laat dan moet je straks een inhaalslag maken, omdat je door al het op afstand werken elkaar wat meer uit het ook verliest.


Hoe kunnen wij bijdragen aan jullie topteam?

* Online teamsessie
In normale overleggen die jullie met het team doen, is er vooral aandacht voor de inhoud van het werk, want er speelt veel, dus het is logisch om op de inhoudt te focussen. Daarom kan het helpen om elke 2-3 weken een online teamsessie te organiseren van max. 2 uur waarbij het niet gaat over de inhoud, maar waarin er aandacht is voor teamontwikkeling en persoonlijke verbinding. Door een externe facilitator, kun je als teamleider zelf even uit die organisator rol en ook focussen op de verbinding in het team.
Resultaat: Je blijft verbonden met elkaar en kan ook in deze tijd blijven bouwen aan je team, zodat je met elkaar sterker uit deze crisis komt.

* Online DISC sessie
Veel teams hebben weleens een kleuren of DISC analyse gemaakt. Het is een praktische tool die veel inzicht geef in onderlinge communicatie en juist in deze tijd via alle online communicatie is het een geweldig hulpmiddel om de onderlinge communicatie en samenwerking in het team te vergemakkelijken.
Heb je eerder al DISC sessie gedaan, dan kunnen we ook een online opfris-sessie plannen, waarin je extra stil kan staan bij wat je vanuit jouw profiel juist nu nodig hebt. Hebben jullie met je team nog niet inzicht in elkaars profiel? Ook dat is via online sessies heel goed
Resultaat: meer begrip voor ieder zijn eigen aanpak en communicatie stijl, minder miscommunicatie en praktisch handvat hoe je ook online beter met elkaar kan samenwerken.


Elk nadeel heeft ook een voordeel
Wat is het voordeel van een online teamsessie? De online sessies zijn wat korter dan fysieke sessies, waardoor het eenvoudiger is in te plannen en te combineren met andere werkzaamheden. En de online sessies zijn betaalbaarder, omdat er geen kosten worden gemaakt voor locatie en catering. En we in deze bijzondere tijd ook werken met aangepaste tarieven.

Neem direct contact op, zodat we de uitdagingen van jouw team kunnen bespreken 
Martine van den Hoed
martine@theupmovement.nl
06 54205574

Neem contact op

Martine van den Hoed
martine@theupmovement.nl
06 54205574

The UP movement wil een bijdrage leveren aan deze crisis door juist individuele teamleden en teams in vitale sectoren te ondersteunen om mentaal fit te blijven en ook als team een topprestatie te kunnen leveren.
Lees hoe wij dat doen.