JUIST NU!

Hoe zorg je ervoor dat het team van zorgprofessionals zelf staande blijft in alle dynamieken, stress en angst tijdens deze crisis? Dat is een grote uitdaging en cruciaal want je wilt zo min mogelijk uitval in je team. De laatste tijd is hier al veel aandacht voor en dat is erg fijn. In ziekenhuizen zijn de psychologen betrokken bij de zorgprofessionals, maar heb je daarvoor onvoldoende capaciteit of zelf geen ondersteunende rollen in jouw team, dan staan de coaches van the UP movement voor je klaar.

Het zit in het karakter van veel zorgprofessionals dat ze vooral gefocust zijn op anderen. Zowel in hun werkomgeving als ook privé. Ze staan altijd klaar voor anderen en komen zelf vaak pas op de laatste plaats. In deze crisis ligt er nu zo enorm veel op hun schouders en wordt dat ook nog voor een heel lange periode gevraagd, dat het cruciaal is dat er aandacht is voor het emotionele welbevinden van deze helden en heldinnen.

Op emotioneel vlak vraagt deze crisis veel van zorgprofessionals. Het werken onder zware omstandigheden, de continue stress en zorgen, zware keuzes en dan ook nog omgaan met de angst voor de mensen aan wie je zorgt verleent en daarnaast natuurlijk ook angst voor hun persoonlijke dierbaren en ook zichzelf.

Tijdens het werk is er op dit moment heel weinig tijd voor, iedereen staat continu aan en dan nog is het amper te bolwerken. En thuis wordt vaak nog hun zorg gevraagd en wil je de angsten of zorgen ook niet kwijt aan de eettafel met je kinderen erbij. Dat betekent dat de zorgprofessionals zelf nergens echt gesteund kunnen worden, dat is even vol te houden, maar om dit voor langere periode te doen, dan is de kans op uitval zeer realistisch.

Daarnaast zorgt een continue stress en angst voor korte lontjes en dus lastiger om te blijven omgaan met de flexibiliteit die gevraagd wordt op het werk en om thuis de goede ouder of partner te zijn. Ook kan het zorgen voor slecht slapen, terwijl de energie juist zo belangrijk is.

Een spagaat waar je inzit als teamleider
Als teamleider doe je natuurlijk je uiterste best om voor iedereen dat luisterend oor te hebben en te zorgen dat t team overeind blijft, maar zelf werk je ook al bijna continu en heb je je handen meer dan vol om planningen en de operatie draaiend te houden. Hoe zou t zijn om deze rol deels te kunnen beleggen buiten de organisatie, zodat jullie je vooral kunnen focussen op jullie kerntaak: het verlenen van zorg?

Luisterend-oor-coaching
Daarom zetten wij onze expertise in om op afstand ‘luisterend-oor’ coaching te bieden. Een moment waarop er alle tijd en aandacht is voor de zorgprofessional om die emotionele ballon even te kunnen legen. In het gesprek stellen we de juiste vragen en kijken we goed naar wat iemand het meeste nodig heeft in deze situatie. Dat zal voor iedereen anders zijn.

Ook als teamleider kun je natuurlijk gebruik maken van deze gesprekken en denken we graag met je mee hoe jij ook voor jezelf kan zorgen en hoe je de juiste afwegingen maakt met t in de lucht houden van alle ballen.

Resultaat
Je bent beter in staat om in de huidige periode met veel onzekerheid meer regie te pakken. Je hebt voldoende handvatten om het zo te organiseren dat je die topprestatie kunt leveren die nu van je wordt verwacht.

Coach
Martine van den Hoed is oprichter van the UP movement. Zij en haar team staan voor je klaar. Wij coachen via diverse online videokanalen en regelmatig kiezen we er ook voor om juist even weg te gaan van het scherm en de buitenlucht op te zoeken voor een ‘wandelcoaching-op-afstand‘. Net waar jij behoefte aan hebt.

Neem nu contact op
Martine van den Hoed
martine@theupmovement.nl
06 54205574

Neem contact op

Martine van den Hoed
martine@theupmovement.nl
06 54205574

The UP movement wil een bijdrage leveren aan deze crisis door juist individuele teamleden en teams in vitale sectoren te ondersteunen om mentaal fit te blijven en ook als team een topprestatie te kunnen leveren.
Lees hoe wij dat doen.