Maak kennis met de IMPACT-makers: Joost Kroese

By januari 20, 2020Updates

Op 20 maart organiseren wij het IMPACT-event. Tijdens het event staan toffe verhalen van IMPACT-makers centraal. Mensen die niet kiezen voor de makkelijke weg en zich elke dag inzetten om hun bedrijf of organisatie in beweging te brengen. Omdat ze geloven dat het anders kan en misschien ook wel anders moet.

De komende periode kun je een paar korte interviews verwachten met deze IMPACT-makers. Als eerste is Joost Kroese aan het woord. Joost is één van de initiatiefnemers van the Blue Movement binnen de politie.
Drie vragen aan Joost:

1. Waarom is er verandering nodig?
De politie is van oudsher een organisatie met veel regels en procedures. We zijn een risico gerichte organisatie. We zijn opgeleid om de wet te handhaven, dus we denken vaak vanuit zwart-wit. Dat strookt niet met de huidige tijd die vraagt om snelle veranderingen. Ook de burger verwacht een andere service. Wij geloven in een politie waar je on the spot service krijgt. Nu is het veel te vast geregeld. Ook geloven wij dat als je gelukkiger bent in je werk en als er meer ruimte is voor ondernemerschap dat je dan ook naar buiten een positievere uitstraling hebt.

2. Hoe zorgen jullie voor IMPACT?
In 2016 hebben wij the Blue Movement (ook wel BlueM) opgericht. Bij BlueM vinden gelijkgestemde collega’s elkaar. Wij willen die verandering bereiken door meer te DOEN, want er wordt in onze organisatie teveel gepraat en te weinig gedaan. Niet ‘kijken en schoppen’ naar de leiding en praten over wat er niet goed gaat, maar kijken wat we zelf kunnen DOEN om het beter te maken.

3. Welke resultaten hebben jullie bereikt?
In het begin werden we gezien als een rebellenclub. Eén van de meest zichtbare, rebelse acties is het pimpen van een saaie vergaderruimte (zie foto van Joost (rechts) en zijn collega Jesper). Toen we begonnen zaten we in een heel ander klimaat en hebben we moeten werken aan ‘dat het anders moet’. Nu zijn we veel meer bezig met de HOE vraag. We worden nu zelfs door de organisatie gevraagd om onze expertise in te zetten.


Op 20 maart gaat Joost meer vertellen over:

  • Hoe organiseer je een movement?
  • Hoe zorg je voor draagvlak binnen de organisatie?
  • Hoe ben je een rebel, zonder alleen rebelse acties? 

Heb jij ook vragen aan Joost? 

Er zijn nog een paar kaarten beschikbaar
Ben je een IMPACT-maker in jouw bedrijf en wil je sparren met andere IMPACT-makers? Of ben je ondernemer en zoek je inspiratie om met jouw team meer IMPACT te maken? Dan ben je van harte uitgenodigd op het event. Er zijn geen kosten verbonden aan het event. 

Praktische info:
Datum: vrijdag 20 maart 2020
Tijd: 15.30 – 19.00 uur
Locatie: Watertoren Assendelft
Adres: Communicatieweg Oost 12

Wil je komen? Stuur dan een mail aan contact@theupmovement.nl